Politik

Mönsterås NSF vann årets Pumpen

Glädjen stod högt i tak när laget Mönsterås NSF fick beskedet att de står som en av tre vinnare i Pumpen 2015 med 63 poäng. Vinsten ska firas med tårta.

IMG_0056

– Jätteskoj tycker vi. Det är första gången vi vinner, så det var lite otippat. Vi blev överraskade, säger Oscar Mörstam, ordförande i NSF Mönsterås.

Han berättar att NSF i Mönsterås har en mångårig tradition av att vara med i Pumpen. I år var man sju personer på plats i lokalen och hade dessutom två nåbara på telefon.

– Stämningen var som alltid väldigt bra och alla som var med tog frågetävlingen på stort allvar och var både taggade och laddade inför de tjugo frågorna. Det flöt på bra. Den enda frågan som vi gick bet på var en musikfråga med noter där vi skulle identifiera vilken låt det var, säger Oscar Mörstam.

Som bästa Pumpen-laget i lilla klassen (1-10 deltagare) har NSF Mönsterås vunnit 1500 kronor. En del av summan kommer att gå till tårta för att fira vinsten.

98 lag deltog i årets Pumpen som gick av stapeln den 19 november klockan 20. Årets Pumpen hade tre tävlingsklasser utifrån antal deltagare. I mellanklassen (11-20 deltagare) vann Stockholmslaget 0072 Lf 14 juni med 72 poäng. Stora klassen (21+) vanns av Lf4649 Funbo Framtid från Uppsala Län med 75 poäng.

Mer från Accent