Cannabis

Marijuana är USA:s snabbast växande industri

Sedan marijuana legaliserats i några stater har marijuana blivit den snabbast växande industrin i USA. Nu hoppas investerarna att fler stater ska öppna för kommersiell hantering av drogen.

Legal marijuana är den bransch som växer snabbast i USA. Det skriver Huffington Post. Forskare från cannabisindustrins investerings- och forskningsorganisation, The ArcView Group, har funnit att den amerikanska marknaden för laglig cannabis växte med 74 procent mellan 2013 och 2014, från 1,5 till 2,7 miljarder dollar.

Gruppen har räknat med återförsäljare av marijuana, för såväl medicinskt som rekreationellt bruk, odlare och tillbehörsförsäljare. De har också sammanställt data från statliga myndigheter, ideella organisationer och privata företag.

I rapportens sammanfattning säger vd:n för The ArcView Group, Troy Denton: ”Vid det här laget är det är svårt att tro att det skulle finnas en enda seriös affärsman som inte funderat över de möjligheter som finns i den här branschen.”

I dagsläget har två stater, Colorado och Washington, legaliserat försäljning av marijuana. Även i Alaska och Oregon har folkomröstningar sagt ja till legalisering. I Alaska träder lagen i kraft den 24 februari och i Oregon den 1 juli. The ArcView Group spår att ytterligare många fler kommer att legalisera de närmaste åren.

Helt självklart är det dock inte. Resultatet av omröstningarna i Alaska och Oregon var mycket jämnt, trots att ja-sidan hade stort ekonomiskt stöd av starka lobbygrupper. Det tolkas som att motståndet växer, enligt Drugnews.

Läs mer i Huffington Post.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer