Många knarkbrott på musikfestival

DRUGNEWS. Polisen rapporterade 105 personer för narkotikabrott i helgen som besökte musikfestivalen Stockholm All Star Festival på Skeppsholmen. De flesta var i åldrarna 14 till 25 år, över hälften var tidigare okända för polisen.

Festivalen pågick i fem dagar. I helgen besöktes den av tusentals människor, där bland andra artisterna General knas uppträdde i fredags, och Timbuktu och Hoffmaestro i lördags.

För polisen innebar helgen mycket arbete, en grupp civilklädda poliser deltog vid en särskild narkotikainsats. Droger förekom och beslag gjordes av främst cannabis och kokain.

Polisen inriktade sig särskilt på att tidigt upptäcka och identifiera ungdomar som missbrukar.

– Att vi under denna helg hittade så många som vi inte haft kännedom om tidigare bekräftar våra farhågor att mörkertalet vad gäller narkotikaanvändare fortfarande är mycket stort, säger Citypolisens insatsledare Lennart Karlsson i en kommentar.

Under fredagen som var mer reggaeinspirerad rapporterades cirka 75 personer för olika narkotikabrott och i lördags 30 personer, trots att det då var betydligt fler besökare.

– Det var gott om droger även då. Vi hittade en 14-årig pojke som var cannabispåverkad och det gjordes kokainbeslag. Vi hade kunnat ta fler misstänkta, men hade även arbetsuppgifter med ordning och evakuering att sköta, säger Karlsson till Drugnews.

En tillfällig polisstation hade upprättats nära festivalområdet och över hälften av de rapporterade fick lämna drogtester, analysresultaten kommer senare.

Drugnews/SL

(Uppdaterad 2011-08-31, kl 21:55)

Mer från Accent