Många döda efter jakt på knarkkung

DRUGNEWS. Över 60 människor har hittills dödats i oroligheter i Jamaicas huvudstad Kingston. Våldsamheterna tog fart i söndags efter att myndigheterna försökt gripa en ökänd knarkhandlare som ska utlämnas till USA.

Striderna förs mellan anhängare till knarkhandlaren Christopher ”Dudes” Coke och säkerhetsstrupper. Tusentals poliser och soldater försökte i tisdags storma slumområdet Tivoli Garden där gängmedlemmar barrikaderat sig, rapporterar flera medier.

Sedan länge har åklagare i New York försökt få Coke utlämnad misstänkt för narkotika- och vapenhandel och styra ett nätverk som ligger bakom över tusen mord i USA. Han riskerar livstid i fängelse om han utlämnas.

Han har till helt nyligen skyddats av regeringspartiet i Jamaica som Coke har nära kontakter med. Tills premiärminister Bruce Golding förra veckan ändrade sig och gav efter för de amerikanska kraven.

Men 42-årige Coke har även stöd av en del fattiga och gäng som ser honom som en slags Robin Hood, och flera tungt beväpnade gängmedlemmar är nu beredd att försvara honom i de kvarter där han tros gömma sig.

Drugnews/SL

Mer från Accent