Almedalen

Linda Engström segrare i debatt-sm om alkoholpolitik

Linda Engström, tidigare förbundsordförande i UNF, vann debatt-sm i alkoholpolitik i Visby under torsdagen. Intresset för debatterna var stort.

Under Almedalsveckan arrangerar pr-byrån Reformklubben debatt-sm i en rad olika frågor. Under torsdagen var det dags för alkoholpolitik, där åtta olika debattörer ställde upp.

Debatten var ett samarrangemang mellan IOGT-NTO och tidningen Neo – två parter som sällan eller aldrig tycker lika i frågor som rör alkoholpolitik.

– Vi tyckte att det här var ett kul sätt… Vi är den enda arrangören av något som helst alkoholpolitiskt seminairum i Almedalen som driver en liberal agenda snarare än restriktioner, säger Mattias Svensson, chefredaktör på Neo.

Efter grundomgång, semifinaler och final stod det klart att Linda Engström, nyligen avgången förbundsordförande i UNF och nu tf verksamhetschef på IOGT-NTO, kan titulera sig svensk mästare i alkoholpolitisk debatt.

– Jag tänkte nog att jag borde kunna gå vidare, det här är ju ändå det jag har sysslat med i många år. Men när man inte vet vad de andra går för är det svårt att bedöma i förväg.

Intresset för debatterna var stort, gården på Hästgatan 1 var fullsatt och engagemanget från publiken stort.

– Det här vad väldigt mycket bättre än många tv-studiodebatter jag har varit i, mer närvarande och roligt. Och så är det ju inte blodigt allvar, det handlar mer om sättet man debatterar.

Mattias Svensson blev utslagen i semifinalen, men verkar inte vara särskilt nedslagen.

– Utan att ta något från segraren så kan man väl konstatera att jag inte riktigt hade publiken med mig. Men jag är van vid att folk inte håller med mig.

Mer från Accent