Långt fängelsestraff för nätdrogpaket

DRUGNEWS. En 24-årig man i Borås döms till åtta års fängelse för att ha smugglat ett halvt kilo av nätdrogen mefedron till Sverige. Den unge mannen nekade till brottet.

Tullen i Malmö upptäckte i somras en försändelse från Österrike som visade sig innehålla 498 gram mefedron. Redan vid 15 gram går gränsen till grovt brott. Narkotikan var adresserat till 24-åringen och värd cirka 100 000 kronor i missbrukarled.

Han nekade till brott och påstod att hans namn utnyttjats av någon annan. En kvinna vid den bensinmack där han skulle ha hämtat ut paketet vittnade dock om att han tidigare hämtat ut fler försändelser där. De paketen var också från Österrike och hade liknande utseende.

Var gång han hämtade ut paket så gjorde han kortare resor, som enligt åklagaren har att göra med att han agerat som målvakt och levererat narkotikan vidare till andra som sålt den. Mefedron narkotikaklassades i maj 2009 och senare samma år även efterföljaren metedron, drogerna tros ha orsakat flera ungdomars död.

Boråsaren döms av tingrätten för grov narkotikasmuggling till det långa fängelsestraffet, enligt lokala medier. Han döms även för bedrägeri och att betala 50 000 kronor i skadestånd till personer som han lurat att köpa mobiltelefoner och tv-spel som han aldrig levererade.

Drugnews/SL

Mer från Accent