Medlemmen

Korin Omar ser värvningen som en utmaning

Hon tycker att IOGT-NTO har massor att erbjuda och gillar att utmana sig själv. Så kom det sig att Korin Omar värvade 25 personer under tre månader.

Du är något av en supervärvare – berätta!
– Ja, förra året värvade jag 25 nya medlemmar mellan oktober och december. Jag fick veta att den som värvade flest kunde vinna en Ipad. Och eftersom jag gillar att utmana mig själv bestämde jag mig för att försöka nå målet. Några personer värvade jag ur min egen vänskapskrets, andra på Hälsomässan till exempel.

Hur kommer det sig att du lyckades så bra?
– Jag tycker att det är jättekul, och det tror jag märks och smittar av sig. Jag tycker att IOGT-NTO har massor att erbjuda, så det är inte svårt att prata om vår organisation. En del kommer fram och är nyfikna, de har hört talas om IOGT-NTO. Men några är lite skeptiska. Jag tror att många blir överraskade att höra att vi har så mycket verksamhet på så olika nivåer. Jag vet inte riktigt vad det är jag gör, men jag är mig själv, det tror jag är viktigt. Sedan är jag glad, positiv och har inte för höga förväntningar. Det blir vad det blir.

Hur såg din väg in i IOGT-NTO ut?
– Jag hade haft en jobbig period i livet när jag kom i kontakt med Christer Karlsson på KRIS och via honom lärde jag känna Sofia Modigh. Hon bjöd in mig till ett sommararrangemang och på den vägen är det. Jag blev imponerad och tyckte att alla var jättetrevliga. Jag har varit medlem i två år och är ganska aktiv i Sollentuna-föreningen. Under sommarhalvåret grillar vi varje fredag till exempel och då dyker det ofta upp 25–30 personer. Det är bra stämning, det känns att jag är bland vänner.

Vad betyder IOGT-NTO för dig?
– IOGT-NTO är som min familj. Här har jag fått vänner för livet, så det betyder jättemycket. I dag har jag faktiskt bara nyktra vänner. IOGT-NTO betyder också möjligheter att utvecklas som person och hitta på roliga saker tillsammans med andra. Det är ju upp till oss vilka aktiviteter vi gör. Jag skulle vilja hålla i tjejträning, vi får se om det blir av så småningom.

Vad drömmer du om i framtiden?
– Yrkesmässigt vill jag utbilda mig till sjuksköterska. Nu arbetar jag som undersköterska på ett äldreboende, men jag vill vidare. Jag brinner för demensvård och vill hjälpa och stötta dem som drabbas. Att vara medmänniska och ge kärlek och omtanke betyder så mycket både för de sjuka och för mig personligen. Annars är jag nöjd här och nu. Livet är fungerar bra och jag försöker ta till vara och värdesätta varje minut.

Mer från Accent