Colombia är världens största kokainproducent med 70 procent av marknaden. I fjol slöts ett fredsavtal efter ett mångårigt inbördeskrig där tusentals dött och miljoner tvingats på flykt. President Juan Manuel Santos fick bland annat Nobels fredspris och Farc har avmobiliserats, lämnat in sina vapen och blivit ett politiskt parti.
Men i regioner med kokaodlingar rapporteras det nu om nya konflikter, när avhoppare och gäng försöker ta över narkotikahandeln, enligt Ekot och lokala medier.
I en strid i Narino-provinsen mellan kokabönder och säkerhetsstyrkor förra veckan dödades minst sex civila och ett stort antal skadades.
Försvarsdepartementet menade att det var ett kriminellt gäng som tvingade bönder att protestera mot soldater som kom dit för att rycka upp kokaplantor.
Men lokala bondeorganisationer anklagar polis och militär för att skjutit mot civila för att rensa vägen för maskiner som ska förstöra kokaodlingarna.
Händelserna stärker Förenta Nationernas övertygelse om att det är nödvändigt att ge kokabönderna i drabbade regioner alla möjligheter att slippa välja mellan extrem fattigdom och olaglig verksamhet.
Kokaodling har ökat kraftigt i Colombia och i dag odlas plantan på cirka 188 000 hektar. Regeringen hoppas att manuell förstöring av 100 000 hektar ska kunna genomföras i år.