Ronneby

IOGT-NTO uppsagda från Rådhuset i Ronneby

Nyligen sades IOGT-NTO upp från övervåningen på det 126-åriga Gamla Rådhuset i Ronneby, efter att ha huserat där under många år. Anledningen är att Ronneby kommun nu vill bedriva kommunal verksamhet i huset.

Uppsägningen, som är möjlig genom det hyresavtal som finns, har skapat oro bland personalen. I nuläget får IOGT-NTO fortsätta sin verksamhet i den nedre delen av huset. Men på sikt vet ingen hur det blir.

Vi har två olika kontrakt. Ett för övre våningen och det går ut i december i år. Det har kommunen sagt upp. För nedre delen i huset har vi ett kontrakt som går ut om tre år. Den nuvarande uppsägningen kommer tyvärr att minska vår verksamhet, säger Leif Ottosson på IOGT-NTO i Ronneby.

Han berättar att uppsägningen även får konsekvenser för andra organisationer, som hyr möteslokaler av IOGT-NTO och som har sin verksamhet i huset. De får service och fika från det populära Café Rådhuset.

Vi kommer att rymmas och kunna bedriva vårt café även fortsättningsvis, men ett planerat invandrarprojekt, ungdomsverksamhet och samspelet med andra organisationer kommer att minska. Vi har skrivit till Ronneby kommun och begärt ett samtal om uppsägningen. Något svar på detta brev har vi inte erhållit, säger Leif Ottosson.

Mer från Accent