Bandy

Inte bara VM-vin: Bandyklubb sålde alkohol utan tillstånd

Inför VM i Bandy har arrangören tagit fram ett officiellt VM-vin. Och nu döms ordföranden i Åtvidabergs bandyklubb för att olovligen ha sålt alkohol i klubblokalen.

I veckan rapporterade Aftonbladet att arrangörerna av bandy VM, Internationella bandyförbundet och IFK Vänersborg godkänt att en vinagentur får sälja ett officiellt VM-vin med bandyetikett.

I går rapporterade Östgöta Correspondenten att ordförande i Åtvidabergs bandyklubb dömts för att klubben olovligen sålt alkohol vid två tillfällen inom en tidsrymd av 15 dagar under förra året. Enligt ett undantag i alkohollagen är det tillåtet att servera alkohol till ett slutet sällskap vid enstaka tillfällen så länge det sker utan vinstintresse.

Klubben försökte kringgå lagen genom att sälja starköl till inköpspris, nio kronor, men samtidigt såldes muggen till ölen för 16 kronor, trots att den bara kostat två kronor i inköp.

När det gäller VM-vinet menar Svenska bandyförbundet att de inte har någon del i beslutet utan hävdar att det är VM-arrangören IFK Vänersborg och Internationella bandyförbundet som godkänt vinet.

Riksidrottsförbundets ordförande Karin Mattsson Weijber säger till Aftonbladet att det inte är lämpligt att framhålla alkohol i idrottssammanhang, men att det är bandyförbundets arrangemang och inte RF:s.

Mer från Accent