Handläggare på Bolagsverket sålde smuggelsprit

En anställd på Bolagsverket använde myndighetens e-post för att sälja Sundsvallsligans alkohol till sina arbetskamrater. Mannen, som liksom flera av kunderna sitter i fackklubbens styrelse, är nu åtalad.

Åtalet mot handläggaren gäller olovlig befattning med smuggelgods, enligt Sundsvalls tidning. Han distribuerade erbjudanden och prislistor med Bolagsverkets e-post till sina arbetskamrater. Åtta av dem är nu åtalade för att ha köpt smuggelsprit genom mannen. Några av dem erkänner medan andra säger sig inte ha förstått att det var smuggelsprit det handlade om. Handläggaren förnekar brott. Han påstår att han själv köpt alkoholen i Tyskland och kört den till Sundsvall.

Det var tullens spanare som avslöjade mannen när han hade kontakt med en av huvudpersonerna i smugglarligan i Sundsvall. I hans datorer har handlingar hittats som tyder på en omfattande handel. Mannen medger att han haft planer på att starta ett bolag i Tyskland med en svensk webbsida för alkoholhandel.

– Mitt stora intresse i det här har varit att vi ska få det likadant som i Skåne. Hitta ett sätt att minska avståndet till Tyskland, har han sagt i förhör, enligt Sundsvalls tidning.

Eva Ekeroth

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer