Hallå där Peter Gustafson…

 …från ”Bonde söker fru”, aktuell med skivsläpp.

Du har spelat in singeln ”Sommaren -92” och nu kommer snart en skiva. Hur låter den?

– Det är lättsam trallvänlig pop typ Gyllene Tider och Anders Glenmark. Jag har varit med och påverkat texterna, men musikstilen är skivbolagets önskemål. Jag tycker mest att det är en kul grej, men hoppas förstås att folk ska vilja lyssna på mig.

 Kan du sjunga?

– Jo, jag är tonsäker och har hållit på med musik på min fritid i många år. Men för mig är hästarna och gården det viktigaste, musiken ser jag som en trevlig bisyssla. Även om jag skulle göra succé så går hästarna först, helt klart.

 Har du fått den här chansen för att du var med i ”Bonde söker fru”?

– Så är det ju. Skivbolaget utnyttjar det faktum att jag nu är ett känt ansikte. När de ringde trodde jag först att det var ett skämt, men det visade sig att de var seriösa.

 Hur ser du på alkohol och andra droger?

– Jag dricker sällan alkohol och tar starkt ställning emot narkotika. När jag arbetade i krogsvängen på 90-talet var jag en av dem som arbetade aktivt emot alla former av droger på uteställen och krogar. Att knarka är aldrig okej. För egen del går det förstås helt bort. Jag idrottar mycket och håller dagligen på med mina hästar, så jag måste vara i form. Därför avstår jag ofta helt från att dricka.

Maria Zaitzewsky

Mer från Accent