Agneta Karlsson kommer till CAN-dagen för att redogöra för regeringens syn på ANDT-frågorna.
– Jag kan i alla fall säga så mycket som att frågan om gårdsförsäljning nu är stängd, säger hon.
Annars har hon inga tydliga budskap ännu.
– Vi har inte hunnit fundera färdigt, men även om det blir mindre pengar till det förebyggande arbetet nästa år ska man inte tolka det som att den nya regeringen inte bryr sig om frågan, säger hon.
Agneta Karlsson berömmer den förra regeringens arbete och den ANDT-strategi de tagit fram och arbetat efter de senaste åren.
– Arbetet med strategin är en process där många deltar. Där finns tydliga mål. Det är ordning och reda. Det gillar vi. Och det är ett år kvar på strategin, vilket ger oss ett perfekt läge där vi kan få tid att lyssna på synpunkter, ta del av underlag från olika myndigheter och fundera över strategins fortsättning, säger hon.
För en fortsättning blir det. Det lovar hon även om hon är kritisk mot att inte Socialdemokraterna har en tydligare linje i frågan.
– Vi har inte strategier för allt i dagsläget. Mitt parti, Socialdemokraterna, har dessvärre inte jobbat särskilt mycket med frågorna de senaste åren. Det gör att vi inte får mycket ledning från valmanifest eller andra dokument.
En kommission kommer att tillsättas som ett led i utarbetandet av den nya strategin.
– Den bör ju innehålla politiker, forskare, praktiker och organisationsföreträdare, säger Agneta Karlsson.
Den största utmaningen hon ser för framtiden är cannabislegaliseringen som vinner terräng över världen.
– Stora länder ifrågasätter den restriktiva narkotikapolitiken. Det blir en utmaning att hålla emot och veta hur vi ska jobba strategiskt med frågorna inför UNGASS 2016.
Fotnot: UNGASS står för UN General Assembly Special Session (UNGASS)