Storbritannien

Fylla på brittiska flygplatser ska åtgärdas

Efter flera våldsamma incidenter med berusade passagerare föreslår en utredning starkare alkoholrestriktioner på brittiska flygplatser.

Rapporten, beställd av the House of Lords, pekar på att flygplatser är undantagna från många vanliga brittiska alkoholrestriktioner. Det rapporterar the Independent. Bortom flygplatsernas säkerhetskontroller är förhållningssättet till alkohol och öppettiderna för serveringsställen helt annorlunda än i resten av landet.

En polis från Sussex uppger i rapporten att flera tester har gjorts på flygplatsen Gatwick och att det var vanligt att personer under 18 kunde köpa alkohol från serveringsställen på flygplatsen.

Flygbolaget Jet2 menar att hälften av de 536 störningar som de rapporterade in från sina flygningar förra sommaren har med berusade passagerare att göra. Det kan handla om allt från verbala påhopp på personal och medresenärer till att berusade passagerare försöker öppna dörrarna till planet.

En kommitté ska nu lägga fram ett förslag på hur reglerna kan ändras för att komma tillrätta med problemet.

Vill du läsa mer om alkohol och andra droger? Prenumerera kostnadsfritt på Accents nyhetsbrev och få veckans nyheter direkt i din mejlbox:

Din e-post

»

Mer från Accent