Foruts platschef tvingas lämna Sri Lanka

Arne Bangstad.

Norska biståndsorganisationen Foruts platschef i Sri Lanka, Arne Bangstad, tvingas oväntat lämna landet. I ett brev från myndigheterna i Sri Lanka uppmanas han att lämna landet senast den 13:e oktober. Varför de inte förlänger hans arbets- och uppehållstillstånd talar de inte om.

– Vi vet inte varför han inte får vara kvar. De ger oss inga besked. Men det är flera utlänningar som jobbar med bistånd som har ombetts att lämna landet, säger Ellen Bjølseth som är informationschef på Forut.

Arne Bangstad har befunnit sig i landet fram och tillbaka under de senaste tre åren. Forut har varit på plats i Sri Lanka sedan 1981.

– Vi har ett stort engagemang i Sri Lanka och det fortsätter. Vi har ännu inte hunnit bestämt om vi ska anställa någon ny som kan åka dit. Arne Bangstad kommer att fortsätta sköta verksamheten från Norge.

Han lämnar Sri Lanka onsdagen den 13:e oktober. Men anländer inte till Norge förrän om två veckor eftersom han ska på semester. Forut ska fortsätta att undersöka varför Arne Bangstad blev tvingad att resa

. – Vår förra representant blev ombedd att lämna landet men då hade det varit en episod som rörde Sri Lankas flagga. Men Arne Bangstad har inte gjort någonting som kan ses som respektlöst. Vi känner oss lite besvikna över den här behandlingen, säger Ellen Bjølseth.

Joanna Wågström

Mer från Accent