FHI

Folkhälsoinstitutets generaldirektör avgår vid årsskiftet

Efter fem år som generaldirektör för Statens folkhälsoinstitut lämnar Sarah Wamala sitt uppdrag. Hon lämnar sitt uppdrag i samband med sammanslagningen av smittskyddsinstitutet, folkhälsoinstitutet och delar av Socialstyrelsen den 1 januari 2014.

– Jag har bestämt mig för att inte följa med in i den nya myndigheten utan i stället gå vidare mot nya utmaningar. Det känns naturligvis både roligt och spännande men samtidigt en aning vemodigt efter så många år i folkhälsans tjänst, säger Sarah Wamala på sin blogg på fhi.se.

Sarah Wamala beskriver tiden på folkhälsoinstitutet som en otroligt intensiv och spännande tid. Genom målinriktat arbete har Statens folkhälsoinstitut idag utvecklat den kunskapsbaserade verksamhet som har betydelse både för folkhälsoutvecklingen i Sverige och utomlands menar hon.

– Jag är glad över att jag haft regeringens förtroende att arbeta med så spännande uppgifter med syftet att främja hälsan hos människor. Jag är också otroligt stolt över alla duktiga och engagerade chefer och medarbetare vid Folkhälsoinstitutet som kan driva vår breda folkhälsoverksamhet framåt, säger Sarah Wamala på sin blogg.

Inom en snar framtid kommer regeringen utse en utredare som ska påbörja arbetet med sammanslagningen.

– Jag är övertygad om att jag under de sista nio månaderna innan sammanslagningen, tillsammans med mina medarbetare kommer att arbeta för att fortsätta stärka de bredare folkhälsorfrågorna i den nya myndigheten, säger Sarah Wamala.

Hon avslutar sitt blogginlägg med att säga: ”Grattis Folkhälsosverige till en strategisk och viktig satsning på folkhälsofrågor”.

Johan Carlson, Smittskyddsinstitutets generaldirektör, leder arbetet med att förbereda och genomföra bildandet av den nya folkhälsomyndigheten som inrättas den 1 januari 2014.

Den nya folkhälsomyndigheten kommer att bedriva verksamhet både i Stockholm och Östersund.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer