Dyrt med alkoholfritt på Guldbaggegalan

Det var inte bara Guldbaggar som delades ut under filmgalan. Det bjöds även på öl, vin och sprit under middagen som ägde rum i Operahuset efteråt. Men den som ville ha läsk eller andra alkoholfria alternativ fick betala för drickat.

– Allt utom alkoholfritt var gratis. Jag tycker att det är skitdåligt. Det enda som jag erbjöds utan att behöva betala var kranvatten, säger Åsa Hagelstedt som är medlem i IOGT-NTO och gästade Guldbaggegalan med efterföljande middag i går.

I baren på Operakällaren där middagen hölls stod påfyllda vinglas som gästerna kunde gå och hämta och ölen delades ut fritt. Det fanns även en drinkbar där fria drinkar delades ut.

Men Åsa Hagelstedt som föredrog alkoholfritt vin fick ta fram plånboken och betala.

– När jag frågade bartendern varför alkoholen var gratis medan läsk och vatten kostade pengar sa han att det är ju fest och skrattade.

Jan Göransson som är presschef på Svenska Filminstitutet säger till Accent att de har utgått ifrån att ett varierat utbud av alkoholfritt skulle serveras under kvällen.

– Våra direktiv har varit att det ska finnas alkoholfria alternativ med omtanke om de som har problem. Det borde finnas flera alternativ utan alkohol, säger han.

Men om det enda alkoholfria som erbjöds var vatten?

– Det är något vi borde kolla upp. Till nästa gång ska vi se till att det blir mer variation på de alkoholfria dryckerna.

Marianne Djudic som är PR-konsult på Taste PR som anlitades av Svenska Filminstitutet för att anordna kringarrangemangen vid galan uppger att det fanns alkoholfria alternativ som ingick till maten.

– Till maten ingick det öl, vin eller vatten. Vattnet som serverades var antingen mineralvatten eller vitaminvatten, säger hon.

Joanna Wågström

Mer från Accent