Alkohol

City Gross börjar med vininformation i butiker

City Gross satsar på butiksinformation om vin. Anledningen är att man vill "möta det stora intresset för hur man kombinerar mat och vin".

Sedan i somras erbjuder City Gross sina kunder att få hem vin från samarbetspartnern Winefinder tillsammans med matleverans.

Nu uppger City Gross i ett pressmeddelande att de drar igång en satsning på att i butiksmiljö förmedla vilken typ av vin som passar till vilken mat. Genom att i butiken scanna QR-koder vid olika varor med mobiltelefonen får konsumenten tillgång till vin- och mattips samt recept.

– Det känns naturligt att möta det stora intresset för hur man kombinerar mat och vin med information om vintyper och druvsorter när man handlar maten, säger Johan Johnsson, vice VD på Bergendahls Food, som äger och driver City Gross.

Satsningen startar den här veckan med ett test på City Gross i Västerås, Norrköping, Nyköping, Ättekulla, Landskrona, Uppsala och Mantorp samt M.A.T i Helsingborg.

Folkhälsominister Maria Larsson tillsatte i början av året en snabbutredning som ska ta reda på om City Gross samarbete med Winefinder, liksom andra liknande verksamheter, är lagliga.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer