Cannabis

”Cannabis är glorifierat”

Allt fler tror inte på att cannabis är skadligt eller beroendeframkallande. ”Det finns många missförstånd kring cannabis”, säger Maria Larsson, som idag inviger en internationell forskarkonferens.

Konferensen som inleddes vid lunchtid är en internationell forskningskonferens kring cannabis. I sitt inledningstal poängterade Maria Larsson, minister med ansvar för bland annat narkotikapolitik, att hon prioriterar kampen mot narkotika högt.

– Jag är väldigt glad att den här forskningskonferensen blev av, säger Maria Larsson. Vår politik måste baseras på evidens och forskning och jag tror att vi genom den här konferensen får bättre underlag för våra beslut.

Maria Larsson menar att en av anledningarna till att cannabisbruket är relativt stort just nu och att allt fler talar om legalisering är att det finns missförstånd kring hur skadligt cannabis egentligen är.

– Det finns studier som visar att allt färre tror att cannabis är skadligt eller beroendeframkallande. Det finns en trend att cannabis glorifieras, och en av de viktigaste uppgifterna är att bekämpa den trenden.

Mer från Accent