USA

Barack Obama: ”Dålig idé att legalisera marijuana”

Marijuana är inte farligare än alkohol, men det är ändå ingen bra idé att legalisera, säger USA:s president Barack Obama.

I en intervju i The New Yorker magazine säger Barack Obama att han inte anser att marijuana är farligare än alkohol, men att det är fel att tro att legalisering av marijuana skulle vara en universallösning sociala problem.

Han syftar på de nyligen genomförda legaliseringarna i delstaterna Colorado och Washington.

– Som blivit allmänt känt rökte jag marijuana som barn. Det var en dålig vana och en last, inte särskilt olik cigarettrökningen jag ägnade mig åt som ung och en bra bit upp i vuxen ålder, säger Barack Obama till The New Yorker.

Han säger att han inte tror att det är farligare att röka marijuana än att dricka alkohol och anser att det är bekymmersamt att fattiga människor, ofta med afrikansk härkomst, straffas oproportionerligt hårt för sitt marijuanabruk, medan medelklassen ofta klarar sig undan hårda straff.

Enligt Barack Obama är den legalisering som trädde i kraft den 1 januari i Colorado och som senare i år också kommer att genomföras i Washington ett utmanande experiment.

Intervjun med Barack Obama har fått stort genomslag i internationella medier idag.

Mer från Accent