Almedalsdrinken 2018

Årets Almedalsdrink: ”Frisk och god”

Årets Almedalsdrink får väl godkänt av besökarna på invigningen av Soberian i Almedalen.

Prick klockan 17 på söndagen öppnas tältdörren och gästerna strömmar in. Det är invigning av Soberian, det tält i Visby där ett antal organisationer håller egna och gemensamma seminarier under Almedalsveckan.

Efter inledande ord av Kjell-Ove Oscarsson, som hälsar besökarna välkomna för organisationernas bakom Soberian räkning, och inledningstal av IQ:s vd Karin Hagman, blir det fullt ös i tältet när dansgruppen Camelonts uppträder med sångaren Vincent. Publiken rycks med och ingen står still.

Jonas Lundgren. Foto: Eva Ekeroth

Gästerna är nyfikna på årets Almedalsdrink. Nytt för i år är att den serveras på flaska. Smaken domineras av ingefära, men även päron och te märks.

– Jättegod. Frisk, vilket kan behövas i den här miljön, säger besökaren Jonas Lundgren.

Jessica Schedvin.

Hans kompis Jessica Schedvin instämmer.

– Den är god. Kul att den liknar en ölflaska. Det utmanar normen och visar att det finns alternativ, säger hon.

Lysa Pfasoni.

Lysa Pfasoni, som strax ska dansa för Soberians besökare, är lika förtjust.

– Jättegod. Den påminner om iste, men liknar inget jag druckit förut, säger hon.

Per Johansson.

Även Per Johansson, generalsekreterare på Riksförbundet narkotikafritt samhälle, gillar smaken.

– Den är rätt god, faktiskt. Den har en distinkt och god smak av ingefära, säger han.

Isabelle Benfalk.

UNF:s ordförande Isabelle Benfalk, som står bakom disken och serverar drickan till besökarna, har bara hört berömmande ord.

– De säger att den är fräsch och att flaskan är grejen, säger hon.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer