Motion

Allianspolitiker vill se gårdsförsäljning av alkohol

Representanter för Centern, Liberalerna och Moderaterna har lämnat in en motion för att tillåta gårdsförsäljning av alkohol.

Politikerna skriver i ett pressmeddelande att gårdsförsäljningen är en del av utvecklingen att ”förädla och utveckla Sverige”. Det borde därför vara enklare för producenter på landsbygden, anser man. Att gårdsförsäljning skulle kunna hota folkhälsan och alkoholmonopolet ser man inte som ett problem eftersom man menar att gårdshandeln handlar om en småskalig försäljning.

I motionen står det att förbud mot gårdsförsäljning av alkohol hotar både miljön, turismnäringen, företagsklimatet och arbetsmarknaden på landsbygden.  Motionärerna påpekar att svensk lagstiftning på området bör ses över så att den motsvarar EU:s bestämmelser. De skriver att även om EU:s bestämmelser försvårar gårdsförsäljning så bör regeringen inte helt släppa frågan.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer