Systembolaget

Alkoholfritt fortsätter att öka på Systembolaget

Idag presenteras Systembolagets delårsrapport som visar på en marginell ökning av försäljningen med 0,8 procent vilket motsvarar 2,8 miljoner liter.  Rapporten visar också att försäljningen av alkoholfritt fortsätter att öka samt att målet för ålderskontroll har överträffats.

Under januari till september sålde Systembolaget totalt 349 miljoner liter. Samtidigt genomfördes ca 4 200 kontrollköp av personer mellan 20 och 24 år runt om i butikerna. Legitimation begärdes vid 96 procent av tillfällena, vilket är en procent högre än målet för 2013. En undersökning visar även ökad försäljning på alkoholfria varor. I slutet av september låg försäljningen på 1,6 miljoner liter.

– Vi vet sedan tidigare att bra väder under sommaren ökar vår försäljning. Glädjande nog ser vi en fortsatt ökning på 7,3 procent i försäljningen av alkoholfritt, säger Magdalena Gerger VD för Systembolaget

Sifo har genomfört en undersökning som visar på fortsatt högt stöd till Systembolagets ensamrätt när det gäller försäljning av öl, vin och sprit. Siffrorna för det senaste kvartalet visar att allmänheten tycker att det är viktigt med en kontrollerad försäljning och att ungdomar skyddas genom begränsad tillgänglighet.

– Det är glädjande att se att stödet för Systembolagets ensamrätt är fortsatt högt, säger Magdalena Gerger VD för Systembolaget. Vi fortsätter utveckla vår service och ansvarsfulla försäljning för att överträffa kundernas förväntningar.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer