Politik

30 000 skrev på för Vit Jul

Vit Jul-kampanjen 2015 blev en succé. Efter några år med färre aktiviteter har nu trenden vänt. 230 Vit Jul-aktiviteter registrerades och mer än 30 000 personer skrev på för en Vit Jul.

IOGT-NTOs Vit Jul-ansvarig, Lisa Greve, är mycket nöjd med årets kampanj.

De senaste åren har vi sett att intresset för att arrangera Vit Jul-aktiviteter har minskat. Förra året hade vi ”bara” 200 aktiviteter. Så det är roligt att se att trenden har vänt. I år arrangerades 230 aktiviteter runt om i landet. Det har varit julgransplundringar, julpyssel, bakning, fågelholksbyggen och filmmys, säger Lisa Greve och berättar att några aktiviteter blev riktigt stora. I bland annat Söderhamn öppnade Vit Jul hela badhuset och bjöd in alla som ville komma. 240 personer dök upp.

Och i Jönköping hyrde IOGT-NTO Bowling City och bjöd in till en julaftonsfest. 120 personer dök upp och firade jul tillsammans.

I år känner vi att kampanjen verkligen har slagit igenom. Fler och fler känner till den och vi har fått mycket press, inte bara lokalt, utan på riksplanet. Det har varit debattartiklar som har väckt uppmärksamhet. Jättekul! Och förutom de drygt 30 000 namnteckningarna gillar även 140 000 våra sida på Facebook. Man får inte glömma att det är fler än dem som skriver under som firar en vit jul, säger Lisa Greve.

Årets handplockade sexton ambassadörer – bland andra Mange Forsberg och Karin Adelssköld – har bidragit genom att vara aktiva på olika sätt. Några har startat egna namninsamlingskampanjer, medan andra har valt att blogga om eller prata om Vit Jul.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer