Avsnitt 36 – Drinkarna
I år får Accentpoddens lyssnare följa med när årets juldrinkar skapas. Bartendern Thomas Jordansson har skapat alkoholfria drinkar för Accents läsare sedan 2016. Du hittar alla hans tidigare drinkar här.
Här är årets drinkar!
100% jul
- Sockerlag kokt med frysta hallon
- Citron
- Oxalis eller harsyra
- Soda
- Förkolnad purjolök (torka purjolöken i 300 grader i ugnen tills den är torr. Bränn sedan med en brännare tills den är förkolnad)
Balansera sött och surt med sockerlag och citron. Häll upp i en shaker och släng ner oxalis eller harsyra samt is. Skaka ordentligt så att isen krossar oxalisen och släpper lös dess syrlighet. Sila ur shakern, häll upp i ett glas med is och toppa med lite soda. Garnera med förkolnad purkolök.
Vinterkombucha
- 4 cl äpplemust
- 3cl kaffekombucha (eller annan smaksatt kombucha)
- 1 kryddmått japansk sojasås
- 1 cl citron
- 1 cl sockerlag
Blanda alla ingredienser och skaka hårt för att jobba upp ett skum.