Vit jul

Volontärer involveras i Vit jul

Vit jul är uppskattat, långt utanför IOGT-NTO-rörelsen, men hittills har det inte erbjudits någon möjlighet för personer utanför rörelsen att hjälpa till. Från och med i år blir det ändring på det.

– Vi efterlyser tre distrikt, föreningar eller kårer som vill vara pilotprojekt och anordna ett öppet julaftonsfirande där även personer som inte är medlemmar i rörelsen ska kunna delta i förberedelserna och genomförandet av arrangemanget, säger Lisa Forsström, projektansvarig för Vit jul.

De tre distrikt, föreningar eller kårer som väljs ut kommer att få 16 000 kronor var till omkostnader.

– Förutom det ekonomiska bidraget kommer de att kunna få stöd och hjälp i planeringsarbetet, säger Lisa Forsström.

Alla ska känna sig välkomna.

– Det ska vara ett julaftonsfirande som är öppet för alla och dit man går för att man vill. Kanske för att man inte har någon att fira med eller för att man inte vill fira en konventionell jul. Det kan finas en massa anledningar till det. Arrangemanget måste också ha plats för många, säger Lisa Forsström.

Enligt Lisa Forsström är det också meningen att många ska hjälpas åt med arbetet.

– Det är inte meningen att några få förtroendevalda ska göra allt jobbet. Det är en av tankarna bakom att ta in volontärer utifrån. Sedan ser vi det som ett bra sätt för andra att lära känna IOGT-NTO-rörelsen. Då minskar kanske tröskeln för att bli medlem, säger hon.

Redan i september kommer planeringsarbetet att sätta igång.

Sista ansökningsdag för intresserade arrangörer är 13 juni. Anmälningsformulär kommer inom kort att finnas på www.vitjul.se. Håll utkik!

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer