Vit jul

Vit jul tackar medlemmarna med film

Nu skickar kampanjen Vit jul ut en film riktad till alla medlemmar – som tack för alla ideella insatser. Filmen är gjord utan betalning av elever på internationella mediaskolan Hyper Island.

När IOGT-NTO:s kampanj Vit jul nu går in i slutspurten vill kampanjledningen särskilt tacka alla medlemmar som har engagerat sig i kampanjen. Man gör det bland annat genom en specialproducerad film.

– Medlemmarna är en jätteviktig del av kampanjen säger Vit jul-generalen Lisa Greve. De har samlat i tusentals ställningstaganden och de 200 arrangemang som genomförs för barn och ungdomar under jullovet hade varit omöjliga utan alla ideella insatser.

Filmen som är gjord av elever på den internationella mediaskolan Hyper Island.

– Jag fick ett samtal från dem för ett tag sedan, berättar Lisa Greve. De sade att de gärna ville göra något pro bono för oss så jag träffade en grupp elever och berättade att jag gärna skulle vilja ha något som kan peppa och tacka alla våra medlemmar för deras insatser. Och jag tycker att det blev en riktig feel good-film! Och symboliken är verkligen fin, vem hade kunnat tro att snöbollen skulle bli så stor?

Enligt Lisa Greve har kampanjen gått bra i år. För första året har man öppnat för insamling – 25 000 kronor har kommit in. Pengar som går direkt till kampanjen.

– Och vi är nästan uppe i 20 000 ställningstaganden för att fira julen utan alkohol. Förra året hade vi 22 600 och det vore ju fantastiskt om vi kunde slå det rekordet.

Se filmen här:

Mer från Accent