Våra Gårdar

Vallhallalokalen i Drömme årets Våra gårdar-lokal

Sedan tiotalet år utses Årets Våra Gårdar-lokal av Våra Gårdar och 2016 föll valet på föreningen Valhallalokalen i Drömme. Föreningsordförande Olle Häggström är stolt över utmärkelsen.

Den förening, inom IOGT-NTO, som anser att just deras lokal håller god standard, har bra verksamhet inom nykterhetsrörelsen samt ett gott samarbete med bygden kan ansöka om att bli Årets Våra gårdar-lokal. I år föll valet på Valhallalokalen i Drömme, en liten ort några mil väster om Örnsköldsvik,  och med det bland annat en prissumma på 5000 kronor till ett kulturarrangemang.

– Vi är förstås stolta och glada. Utmärkelsen innebär en bekräftelse på att vi gör något bra, säger föreningsordförande Olle Häggström.

Lokalen på 700 kvadratmeter är i gott skick och man har stor och varierad verksamhet, både intern och extern, trots att orten Drömme bara har cirka 200 invånare. Här huserar såväl Junis som UNF och IOGT-NTO. I lokalen finns bland annat bagarstuga, vävarstuga, datastuga, bastu, förutom själva huvudlokalen där det finns plats för större grupper, barnverksamhet, filmvisning, pingisbord och mycket annat. Verksamheten vänder sig inte bara till medlemmar, utan i hög grad till folk utanför nykterhetsrörelsen. Man hyr gärna ut, men är noga med att understryka att det är nyktert som gäller.

– Vid större kulturarrangemang kommer besökare ändå från Örnsköldsvik, så lokalen är välbesökt och populär, säger Olle Häggström.

Han förklarar framgångarna med en bra kombination av olika typer av eldsjälar; visionärer som vill se utveckling och framåtanda samt hantverksskickliga medlemmar som ser till att allt det praktiska fungerar. Men framgången kommer sig också av ett gott samspel med bygden. Lokalen är öppen för alla – men ska förstås alltid vara alkoholfri.

Mer från Accent