Kurs

Ungdomsorganisationer utbildar alkoholinformatörer tillsammans

En verktygslåda för att komma igång. Det ska den nya kursen ge unga som vill sprida kunskap om alkohol och narkotika, eller vill lära sig att ta en diskussion.

Helgen 10-12 maj genomför Ungdomens nykterhetsförbund, UNF, och Sveriges blåbandsungdom, SBU, en gemensam utbildning för unga som vill sprida kunskap om alkohol och narkotika.

– Vi vill stärka unga och ge dem verktyg för att kunna sprida kunskap och ta en diskussion, säger Tjarls Metsmaa, verksamhetschef på Blå bandets ungdomsförbund.

Att de båda organisationerna anordnar en gemensam utbildning beror på att man har samma behov enligt Tjarls Metsmaa.

– UNF:s ordförande Isabelle Benfalk och vår ordförande Fredrik Berggren träffades på en konferens och började prata. De hade båda samma känsla av att det behövdes en sådan här utbildning, säger han.

Det är kul att förmedla sådant jag är intresserad av till andra.

Tjarls Metzmaa. Foto: Sveriges blåbands ungdom.

På kursen kommer föreläsningar att varvas med praktiska övningar.

– Det kommer både att handla om att få mer sakkunskap, men också om retorik, om att tala inför grupp, hur man gör snygga powerpoints och hur man säljer in till skolor och organisationer att de ska ta upp frågan. Det blir ett startkit för att komma igång. Utbildningen hålls på Tollare folkhögskola samtidigt som UNF:s distriktssamling så det är möjligt att det blir tillfälle att träna på dem, säger han.

Tjarls Metsmaa har själv hållit en del föreläsningar och rekommenderar det varmt.

– Jag gillar själv att föreläsa och hålla utbildningar. Det är kul att förmedla sådant jag är intresserad av till andra. Det är något vacker med kunskapsutbyte, säger han.

Han tror att kursen kan locka dem som vill engagera sig, men inte gillar att sitta i en styrelse.

– Det här blir ju ett mer direkt engagemang, säger han.

Det är inte för sent att anmäla sig. Anmälningstiden är förlängd till fredag den 3:e maj.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer