Nykterhet

UNF:s valberedning föreslår förändringssugen ordförandeduo

I dag presenterades valberedningens förslag på nytt ordförandepar till UNF. De heter Eric Tegnander och Malin Thorson, 20 respektive 24 år gamla.

– Det känns stort och lite läskigt att bli föreslagen som förbundsordförande för UNF, men posten innebär förstås många möjligheter att påverka. Om jag blir vald kommer jag bland annat att ta ett större grepp om medlemsrekryteringen. Vi vill skapa en modern och nyskapande ungdomsorganisation där medlemmarna får utlopp för sin kreativitet och sitt engagemang, säger Ystadsbon Eric Tegnander och får medhåll av göteborgaren Malin Thorson som allra mest brinner för att öka attitydpåverkan.

– När vi är ute och värvar och träffar politiker är det viktigt att ifrågasätta alkoholnormen, säger hon.

Duon kommer under våren att vara ute mycket och prata med folk. Förhoppningen är att få ett starkt stöd ute i landet när det är dags att rösta fram förbundsordföranden på kongressen i sommar. De tror att de kommer att komplettera varandra fint.

– Eric har goda ledaregenskaper och är bra på att ta folk, både medlemmar och icke medlemmar, säger Malin Thorson och lyfter fram sin egen erfarenhet som distriktsordförande och viljan att utveckla UNF in i framtiden.

– Framför allt blir det roligt att få göra detta på heltid. Att kunna prioritera UNF och kunna driva frågor jag brinner för. Det ser jag fram emot!

På kongressen i Åre 2011 fick UNF:s valberedning uppdraget att ta fram förslag på förbundsstyrelse och nytt ordförandepar. Arbetet har pågått sedan dess och i dag presenterades alltså två kandidater i god tid. Ett komplett förslag på förbundsstyrelse kommer under april. Fram till dess finns möjlighet för medlemmar att skapa sig en bild av ordförandekandidaterna och, om så önskas, lyfta fram andra kandidater till kongressen.

Eric Tegnander och Malin Thorson. Foto: Maria Zaitzewsky Rundgren.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer