UNF

UNF föreslår tre förbundsordföranden

I går presenterade UNF valberednings förslag till ordförandeposterna kommande två år. De kör enligt ett nytt koncept med tre personer i toppen – Eric Tegnander som förbundsordförande samt Isabelle Benfalk och Max Johansson som vice ordförande.

– Fördelen med tre ordföranden är att vi får en mångfald på den högsta posten. Jag och Malin Thorson har kompletterat varandra bra och har haft stöd och hjälp av varandra. Vi tre som nu är nominerade kompletterar också varandra. Max har en stark förankring i UNF-landet och brinner för medlemsfrågor och föreningsstöd. Isabella har drogpolitisk kompetens och är bra på strategiskt tänk, säger Eric Tegnander.

Han ser fram emot – förhoppningsvis – två år till som UNF:s ordförande.

– Det känns bra. Jag har många tankar om hur vi kan utveckla UNF och jag ser fram emot att fortsätta arbeta två år till. Om jag blir vald på kongressen, säger han.

20-årige Max Johansson ser också fram emot ordförandeskapet, som andra vice ordförande.

– Det finns ett framtidstänk i detta. Både jag och Isabelle vill ha en ledande roll i förbundsstyrelsen och på sikt kan någon av oss kanske bli ordförande, säger Max Johansson.

Han tycker att det känns stabilt att vara tre personer på ordförandeposten.

– Ingen av oss har tid att lägga hundra procent på ordförandeskapet, så det är bra att vi kan fördela uppgifterna, säger han.

Isabelle Benfalk, 19 år, säger att hon ser fram emot ordförandeskapet med skräckblandad förtjusning.

– Det känns lite läskigt, men samtidigt jättekul. Jag har inte suttit i förbundsstyrelsen tidigare, så detta blir spännande, säger hon.

Hon tror att hennes och Max Johanssons roller i trion kommer att mestadels vara idésprutande och utvecklande av organisationen.

– Vi har bägge stark drivkraft och en vilja att förändra, säger hon.

De tre ordförandena kommer att väljas på kongressen i sommar, om valberedningen får igenom sina förslag.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer