Nykterhet

UNF deltar i årets Stockholm Pride

När Prideveckan i Stockholm nu har dragit igång på allvar är det UNF som lyfter frågan om alkohol i ett hbtq-sammanhang.

I dag, torsdag, klockan 17 intar Nykter Pride scenen på Pride House, som i år ligger i Kulturhuset vid Sergels Torg. Årets tema är vardag och det är i det perspektivet som Maja Nordstrand och en handfull andra UNFare kommer att hålla i ett seminarium om hur det är att bryta normer.

-Vi kommer att prata nykterhet inom hbtq-rörelsen. Vi vet att utanförskap kan leda till alkoholproblem och att den som upplever ett utanförskap på grund av sin könsidentitet kan ta till flaskan som ett sätt att fly. Det är också ett faktum att gayvärlden är förknippad med fest och glamour och det är också ett skäl till att det ibland dricks för mycket, säger Maja Nordstrand, ansvarig för seminariet.

Hon menar att eftersom nykterister är vana vid att bemötas med viss skepsis, har de mycket att förmedla till hbtq-rörelsen.

-Att vara nykterist och queer är att ha ett dubbelt utanförskap. Vi berättar om hur vi tänker kring detta och hur vi hanterar det. Vi hoppas på att många ska komma och lyssna på oss, gärna personer utanför nykterhetsrörelsen.

Förutom torsdagens seminarium kommer UNF även att delta i Prideparaden på lördag. Paraden avgår från Mariatorget klockan 13 och avslutas i Pride Park, Östermalms IP, ett par timmar senare.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer