Nykterhet

UNF i årets Prideparad

Nykterhetsrörelsen har de senaste åren gått i Prideparaden för att visa solidaritet med HBTQ-personer och för att stå upp för allas lika rättigheter. Så även i år. Cirka 30 UNF:are slöt upp och tågade under lördagen med banderoller och UNF-flaggor i härligt solsken.

I årets Prideparad syntes UNF/Nykter Pride som ett av de första tjugo ekipagen. Då årets Pride-tema är ”gör slut” valde UNF att lyfta fram denna slogan tillsammans med orden alkoholnormen och medberoende.

– Vi tycker att det är viktigt att gå med och visa att UNF står för jämställdhet och lika rättigheter för alla människor. Dessutom är paraden ett utmärkt sätt att visa upp oss, säger Fredrik Sjöström, UNF-ansvarig för årets Pride.

193 ekipage gick i paraden och 40 000 personer från hela världen deltog och spred feststämning till alla åskådare som rest in till centrala Stockholm denna ovanligt soliga och varma augustilördag.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer