Nykterhet

Tummen upp för alkoholfritt på Almedalen

Accent har frågat några deltagare under Almedalsveckan vad de tycker om att de alkoholfria minglen har ökat på senare år.

Vad tycker du om att det har blivit fler alkoholfria mingel på Almedalen?

Lena Törnwall. Foto: Maria Zaitzewsky Rundgren

Lena Törnwall
– Jag tycker det är jättebra! Det kan verkligen behövas med tanke på att många av oss är här och jobbar och representerar företag. Alkohol har inget med jobb att göra och det finns inget värde i att dricka alkohol på arbetstid.

Eva Flodman. Foto: Maria Zaitzewsky Rundgren

Eva Flodman
– Jag är pensionär och kan nog själv ta ett glas rosé till lunchen. Men visst är det väl bra att det serveras mer alkoholfritt. Jag tänker framför allt på alla ungdomar. Det är bra att erbjuda dem och andra alternativ till alkohol.

Bosse Jäderup. Foto: Maria Zaitzewsky Rundgren

Bosse Jäderup
– Visst är det positivt att det blivit fler alkoholfria mingel. Jag har sett en del företagsevent där det dricks mycket tidigt på dagen och det är inte så bra att servera alkohol i tid och otid. Man vet ju inte heller vem man serverar och om någon har problem med alkohol. Jag har varit i Almedalen sex gånger och ser tydligt hur alkoholkonsumtionen har minskat, det kan jag inte tycka annat än att det är bra!

Jesper Andersson. Foto: Maria Zaitzewsky Rundgren

Jesper Andersson
– Jag tycker att det är en viktig och intressant fråga. Jag har hört att Almedalsveckan är en av de värsta på Gotland ur alkoholsynpunkt. Det dricks mycket här. Alkoholfria mingel skadar inte och det är bra att det finns alternativ till alkohol. Kanske kan det få någon att välja alkoholfritt. Men på det stora hela tror jag inte att alkoholfria mingel gör så stor skillnad. Det spelar ingen roll om det serveras alkoholfria drycker, den som vill supa gör det ändå. Men visst, kan det komma något positivt ur att man serverar alkoholfritt så är det ju bra. På sikt kanske det ändå kan bidra till att förändra dryckesmönstren. Men på kort sikt tror jag inte det, tyvärr.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer