Sober bar

Sober Bar tar plats på Linköpings stadsfest

Linköping stadsfest pågår som bäst och i dag tar Sober bar, som nyligen gjorde succé på festivalen Skogsröjet, plats under den alkohol- och drogfria konserten.

I dag är den på plats, Sober Bar. Baren står centralt i Kungsträdgården under slutfasen av stadsfesten i Linköping. Under fredag kväll blir det en alkohol- och drogfri konsert med förväntade 10 000 besökare. Där kommer Sober bar att passa perfekt insåg IOGT-NTO Linköping och tog kontakt med Claes Lauritsen, projektledare för stadsfesten.

– Jag nappade direkt och tyckte att det lät jättebra och klockrent, eftersom konserten på fredagen är helt alkoholfri. Inga öltält, bara alkoholfritt och nyktert. VI samarbetar med kommunen och flera studieförbund och nu även med IOGT-NTO, för första, men förhoppningsvis inte sista, gången, säger han, och tillägger att Sober bar sänder ut bra signaler och kommer att finnas centralt på konsertområdet.

Baren bemannas av medlemmar i IOGT-NTO-rörelsen. De flesta kommer från Linköping men några kommer från övriga Östergötland.

– Vi kommer att ha en ganska brett utbud med fyra sorters öl, tre sorters vin, tre sorters bål, fem olika drinkar, samt Ginger Joe och Ginger beer, säger Jan-Ove Ragnarsson, en av de ansvariga för Sober bar.

Han berättar att lördagens konsert, då bland andra Miriam Bryant uppträder, kommer att locka ännu fler besökare. Då blir det extra värdefullt att Sober Bar finns, som ett nyktert alternativ, eftersom lördagen inte är alkoholfri.

Det är första gången vi har Sober bar på Stadsfesten, men vi har i flera år lekt med tanken att det vore kul med något alkoholfritt alternativ. Nu tog vi chansen och fick väldigt bra respons från Stadsfestens ledning. Dessutom har vi nu både material och erfarenhet av vår lyckade och uppskattade medverkan med Sober bar på rockfestivalen Skogsröjet i Rejmyre för några veckor sedan.

Jan- Ove Ragnarsson förväntar sig många besökare som uppskattar ett annorlunda och trendigt alkoholfritt alternativ till den vanliga ölserveringen.

– Vi hoppas också på lite uppmärksamhet, diskussion och tankar kring alkoholfritt och alkoholnorm i samband med festivaler, säger han.

Mer från Accent