Nykterhet

Skåne anordnar kongressen 2015

Nu är det klart. Kongressen 2015 går av stapeln i Skåne, det beslutade riksstyrelsen i går. Skåningarna är förstås glada. Men än så länge hänger det mesta i luften.

– Det känns spännande och roligt, säger distriktsordföranden Aage Kilsand och berättar att kongressorten förmodligen blir Lund.

– Där finns lämpliga lokaler och det är en liten stad där det är nära till det mesta; mat och boende. Man rör sig lätt i staden och det finns mycket att se och göra på en liten yta.

Enligt stadgarna är det kongressen som ska besluta om kongressort, men eftersom inget distrikt anmält intresse inför kongressen i Åre i somras fick riksstyrelsen i uppdrag att hitta ett lämpligt distrikt. I höstas anmälde Skåne sitt intresse, men ännu har distriktet inte hunnit fundera så mycket mer kring detaljerna.

– Vi kommer att prata mer och börja planera och konkretisera på årsmötet, säger Aage Kilsand.

Maria Zaitzewsky Rundgren

Korrigering: I en tidigare version av artikeln stod det att Skåne arrangerar kongressen 2013. Detta är felaktigt. Denna kongress arrangeras precis som tidigare har beslutats i Borås.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer