Nykterhet

Sara Heine tar över IOGT-NTO:s verksamhet

Sara Heine. Foto: Felicia Hedström

Sara Heine blir ny chef för verksamhetsenheten på IOGT-NTO. Hon tar över efter Peter Moilanen som lämnar posten för att bli generalsekreterare.
– Det ska bli jättespännande och en utmaning att leda det arbetet, säger hon.

För snart två veckor sedan blev Sara Heine, som för tillfället jobbar som konsulent inom verksamhetsenheten på IOGT-NTO, tillfrågad om hon ville ha tjänsten som chef för enheten.

– Jag tackade ja och sedan har det varit så fullt upp att jag egentligen inte har hunnit tänka till om eventuella förändringar. Men jag tycker att arbetet fungerar bra som det gör i dag. Visionerna kommer nog sedan.

Sara Heine började på IOGT-NTO 1999 med ett sexmånadersvikariat som handläggare för biståndsprojekt och informationsfrågor. Efter det har hon jobbat som informationschef och just nu vikarierar hon som verksamhetskonsulent för EU-frågor.

Sara Heine tar över tjänsten som chef på verksamhetsenheten den 3 juli när tidigare chefen Peter Moilanen blir ny generalsekreterare för IOGT-NTO.

– Det blir en ny utmaning för mig att leda en grupp men det är en nyttig utmaning. Men det är en jättebra arbetsgrupp som är bäst på de här frågorna så det känns bra. För mig handlar det om att hela tiden utmana sig själv och att våga prova på nya områden, säger Sara Heine.

Joanna Wågström

Mer från Accent