Pumpen

Pumpen avgjord: Trots Allt!/Arken vann

Trots Allt!/Arken från Uppsala är ett framgångsrikt lag med många Pumpen-vinster i sitt bagage. I år vann de igen. Tvåan, Funbo Framtid, vässar tänder och pennor inför nästa års Pumpen. Då vill de ta revansch och vinna, så som i fjol.

Lf 4649 Funbo Framtid, årets tvåa i Pumpen med 75 poäng samlades som alltid hemma hos en av deltagarna, åt middag och laddade gemensamt med tårta innan klockan slog 20 då tävlingen startade. 26 personer deltog varav sex var barn under tio år.

– Vi hade jättetrevligt och trodde nog att vi skulle vinna, precis som förra året. Vi hann med alla frågor, men förstod att vi inte skulle få alla rätt. Frågorna var väldigt varierande i svårighetsgrad, några var nästan löjligt enkla medan andra var kniviga, säger Margaretha Dahlström, medlem i Funbo Framtid.

Hon berättar att föreningen vunnit två gånger tidigare. Lite besviken är hon över att ha snuvats på förstaplatsen. Men laget är taggat inför nästa år. Då blir det revansch.

– Det handlar mycket om hur man lägger upp det hela. Vårt misstag var kanske att vi delade upp frågorna så att inte alla fick en chans att se om de kunde svaret. Problemet är ju om något tror sig vara hundra procent säker på ett svar, men i själva verket svarar fel. Men det är svårt att hinna med alla frågor och gå igenom alla svar på en timme. Vi är glada och nöjda ändå och tycker att vi har en stor spridning på kunskaper i gruppen!

vampiresupermoon

Ett av de roligaste uppdragen ar att skapa en ny alkoholfri drink och ta en bild på den. Det här gänget valde att göra en apelsinbaserad drink som de kallade de Vampire Supermoon.

Pumpen gick av stapeln den 17 november klockan 20. 91 lag runt om i landet deltog. Vann gjorde Trots Allt!/Arken med 79 poäng, följda av Lf 4649 Funbo Framtid, 75 poäng samt IOGT-NTO Söderhamn och Miljonlotteriet på en delad tredjeplats med 74 poäng vardera.

Mer från Accent