KSAN

Prisas för #utanskyddsnät

KSAN:s Fjärilspris gick i år till Lotten Sunna, en av initiativtagarna till #utanskyddsnät.

Lotten Sunna får priset för hennes arbete med att uppmärksamma utsatta kvinnor genom #utanskyddsnät. Hashtagen var en av flera som uppmärksammades under höstens #metoo-rörelse.

I motivationen står det:

Lotten Sunna har med sitt uthålliga, långsiktiga ideella arbete och sitt stora engagemang för frågor som rör kvinnors hälsa i alkohol-, narkotika- och läkemedelsfrågor synliggjort kvinnors ytterst utsatta läge. Hon har varit verksamhetschef och utvecklat behandling av kvinnor med alkohol- och drogberoende vid behandlingshem. Hon har varit aktiv i debatten om drogfrihet under decennier och drivit projekt för att lyfta frågan om kvinnor i alkohol- och drogberoende.

Fjärilspriset delas ut av kvinnorättsorganisationen Kvinnoorganisationernas samarbetsråd i alkohol- och narkotikafrågor, KSAN, och tilldelas den som visat mod och engagemang i alkohol-, läkemedels- och drogfrågor utifrån ett kvinnoperspektiv.

Lotten Sunna är en av grundarna till Feministiskt initiativ och har själv ett förflutet med drogbruk.

Vill du läsa mer om alkohol och andra droger? Prenumerera kostnadsfritt på Accents nyhetsbrev och få veckans nyheter direkt i din mejlbox:

»

Mer från Accent