Nykterhet

Nyktra Ninni Bautista är finalist i The Voice i kväll

Ninni Bautista. Foto: TV4

IOGT-NTO medlemmen Ninni Bautista, 30, står i kväll i final i TV4s musiktävling The Voice. Under fjorton tuffa veckor har hon lyckats konkurrera ut drygt fyrtio deltagare och står nu ensam kvar i Magnus Ugglas lag.

I kväll tävlar hon mot Carolas, Petters och Ola Salos finalister. Hon är taggad, men behåller lugnet.

– Jag har jobbat som sångerska i många år och vet vad jag kan och vem jag är. Mitt liv står inte och faller med detta. Hemma har jag en tvååring och i magen en bebis, så jag har fullt upp ändå. Men visst vore det fantastiskt om jag vann!

Hon sökte till The Voice efter ett tips och har sedan gått från klarhet till klarhet i tävlingen. Valet stod mellan Carolas och Magnus lag – bägge artisterna ville ha Ninni.

– Jag valde Magnus eftersom jag tänkte att han kan utveckla mig som sångerska. Hans musik skiljer sig från det jag brukar göra. Och med facit i hand var det helt rätt. Jag har lärt mig massor och hoppas förstås att min medverkan i The Voice ska ge upphov till fler jobb och kanske ett skivkontrakt.

Ninni har alltid varit nykterist, ett val som har känts självklart.

– Det är en del av min livsstil och inget jag reflekterar så mycket över. Jag möts av stor acceptans för min ståndpunkt och har aldrig upplevt att jag måste försvara mig, säger hon.

Maria Zaitzewsky Rundgren

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer