Alkoholnormen

Ny show i Västernorrland utmanar alkoholnormen

Under oktober turnerar en alkoholnormkritisk show i IOGT-NTOs regi i Västernorrland. Tanken är att utmana och få människor att fundera kring alkoholens roll i samhället.

Idén till en show väcktes i fjol, efter att Västernorrlands distrikt beslutat att jobba med alkoholnormen på olika sätt.

– Ett bra sätt kan vara att väcka känslor och beröra med kultur. Man kan skratta åt en revy, men samtidigt väcka tankar när skrattet fastnar i halsen, säger Olle Häggström, distriktskonsulent i Västernorrland.

I samarbete med musikal- och showlinjen på Hola Folkhögskola började producenter från Mitt-revyn att skriva ett manus. Elever från folkhögskolan satte därefter upp showen, som hade premiär i söndags. I anslutning till föreställningen erbjöd man även provning av alkoholfria viner och öl.

Olle Häggström. Foto: Pierre Andersson
Olle Häggström. Foto: Pierre Andersson

Sammanlagt kommer showen Full insikt – ett spel om alkoholnormen att visas 7-8 gånger under oktober, bland annat på folkhögskolor, skolor under föräldramöten och för organisationer.

– Formatet är kort, föreställningen är bara 20 minuter, vilket möjliggör diskussioner efteråt. Föreställningen i söndags blev väldigt uppskattad, så vi hoppas och tror att kommande föreställningar, som äger rum under andra halvan av oktober kommer att göra succé, säger Olle Häggström.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer