IOGT-NTO

Ny plats ska göra Socialt forum socialare

I april är det dags för IOGT-NTO:s årliga träff Socialt forum. Nytt för i år är att eventet hålls på ny plats. ”Vi vill underlätta för människor att vara nära varandra”, säger Hansa Andersson, kursansvarig.

Socialt forum är ett av IOGT-NTO:s större årliga arrangemang och det brukar locka närmare 150 besökare.

– Det är en helg då vi har fokus på den sociala verksamheten. Det handlar mycket om kamratstöd, men vi har också försökt tänka kring hur vi kan bredda och bjuda in nya grupper. Det är viktigt för utvecklingen att ge fler möjlighet att vara med, säger Hans-Olof ”Hansa” Andersson, kursansvarig och utvecklingskonsulent på IOGT-NTO.

Under helgen 22–24 april kommer deltagarna att kunna mötas och utbyta idéer. Det kommer att vara kurser om sociala frågor, men även aktiviteter som ridning och segling.

– Vi har mer fokus på familjen och den sociala gemenskapen den här gången. Det här är en helg för alla, det är viktigt att kunna mötas och umgås. Junis och UNF är med och NSF är lite intresserade. Målet är att få med sig hela rörelsen, säger Hansa Andersson.

Nytt för i år är att Sanna Lundell kommer att föreläsa om medberoende och att hela kursen kommer hållas på Hjälmaregården utanför Vingåker. De senaste åren har Socialt forum hållits utanför Arboga.

– Förut blev det för stora avstånd, så risken var att människor stannade i sina stugor. Så vi har bytt plats för att vi vill underlätta för människor att vara nära varandra.

Hansa Andersson berättar att planeringen är i full gång – och han tror att gemenskapen kommer vara den största behållningen med helgen.

– Jag tror att det är viktigt att möta andra och känna att man är en del av en gemenskap. Att det man gör sker på många platser och att man gör skillnad i ett större perspektiv.

Mer från Accent