Mötet2012

Ny knytkonferens för ideell sektor lockar många

I morgon ser knytkonferensen Mötet2012 dagens ljus. En av initiativtagarna, IOGT-NTOs ansvarige för strategisk utveckling Erik Wagner, har höga förväntningar. Inte minst för att intresset har varit så stort. Konferensen är så här dagen innan start fulltecknad.

Hur många är anmälda?

-Vi har 90 deltagare från ett 60-tal organisationer och företag. Och det är förstås jättekul att vi har flera deltagare från IOGT-NTO och UNF. Merparten av dem som anmält sig är aktiva på förbundsnivå, men också i lokal verksamhet. Det ska bli väldigt spännande.

Varför har ni skapat den här plattformen?

-Mötet2012 började ta form efter att jag och några vänner inom den ideella sektorn kom fram till att det saknas ett forum där civilsamhället kan mötas över gränser. Vi behöver ett forum där vi kan ta del av varandras idéer och erfarenheter och gemensamt diskutera civilsamhällets roll och samhällsnytta under fria former.

Knytkonferensen – ett uttryck som förstås syftar på att alla som medverkar bidrar till ”knytkalaset” – kommer i år att vara under tre dagar på en kursgård i Vagnhärad.

Hur är de tre konferensdagarna upplagda?

-Vi bidrar med sängplats, mat och möteslokaler. Resten är upp till deltagarna. Konferensen blir vad de gör den till. Just nu pågår exempelvis diskussioner på Facebook om aktuella ämnen att ta upp diskutera. Men man kan också komma med förslag på plats. Knytkonferensen blir vad den blir.

Hur har ni nått ut?

-Främst genom sociala medier och nyhetsutskick.

Vad vill ni uppnå?

På kort sikt hoppas jag att människor inom olika organisationer inser att vi alla har mycket gemensamt och hur mycket vi kan bidra med och samarbeta kring. Kampanjmetoder är en sådan sak som man kan tipsa varandra om eller samarbeta kring. Poängen med en knytkonferens är ju att mötas öga mot öga och skapa varaktiga kontakter som vi alla kan ha nytta och glädje av. På längre sikt hoppas jag att det ska bli en sådan här knytkonferens varje år och att Mötet2012 växer och utvecklas.

Maria Zaitzewsky Rundgren

Mer från Accent