Vit jul

Nu växer Vit jul-kampanjen

Från och med i år kan även medlemmar i nykterhetsrörelsen ta ställning för Vit Jul. Tanken är att ännu fler ska engagera sig och inspirera andra att avstå alkohol för barnens skull.

Medlemmar i nykterhetsrörelsen avstår ju av givna skäl från alkohol årets alla dagar. Men att skriva under för Vit Jul handlar inte bara om att vara nykter under julen, utan om att engagera sig för en viktig fråga, inspirera sin omgivning och känna sig delaktig i en av IOGT-NTO:s viktigaste kampanjer.

Ju fler vi är som skriver under, desto större kraft har kampanjen. Tillsammans vill vi förändra samhället och när människor ser att många är med och stödjer Vit Jul är det lättare att själv skriva på. Vi har sett att behovet finns och därför genomför vi i år ett utvidgat ställningstagande som inkluderar medlemmar, säger Natasha Jevtic Esbjörnsson, insamlingsansvarig.

Hon menar att antalet personer som värvas för att skriva på för Vit Jul förvisso är viktigt, men kanske mest internt. Utåt vill man kommunicera att det är många som vill att barn ska få uppleva en jul utan alkohol.

Vi tror att det utvidgade ställningstagandet skapar ett större engagemang och att fler vill driva frågorna. Det är en viktig poäng att medlemmarna får synas här. Men det är inget krav på att tacka ja till de inspirationsverktyg eller aktiviteter som vi erbjuder, utan var och en bestämmer själv hur mycket eller lite man vill engagera sig. Det räcker långt att prata om kampanjen eller bära en peppis-pin på jackan, säger Natasha Jevtic Esbjörnsson.

Årets Vit Jul-kampanj startar den 13 november.

Vill du läsa mer om alkohol och andra droger? Prenumerera kostnadsfritt på Accents nyhetsbrev och få veckans nyheter direkt i din mejlbox:

Din e-post

»

Mer från Accent