NSF

NSF laddar inför sommarens förbundsmöte

Nykterhetsrörelsens scoutförbund, NSF, blickar framåt under sommarens förbundsmöte. 300 deltagare väntas till den egna anläggningen Ransberg utanför Karlstad.

2014 sattes en strategi för de kommande fyra åren där det övergripande målet har varit att göra det enklare och mer attraktivt att anta ett ledarskap inom NSF. Det målet är nu till stora delar uppnått och man kommer under förbundsmötet 1-2 juli bland annat att knyta ihop säcken och göra ett avslut kring strategiarbetet 2014-2018.

Förbundsmötet äger rum på NSFs egen anläggning Ransberg och de flesta förväntas anlända på fredagskvällen. Lördag-söndag pågår förhandlingar.

– Vi hoppas på en bra uppslutning med åtminstone 300 deltagare. Vi ser gärna att nya kårer finns på plats och vi kommer att kunna erbjuda dem mentorer som kan stötta och hjälpa till. Vår ambition är att fler ska komma och engagera sig och att de ska känna att vi är en del av nykterhetsrörelsen, säger Anneli Simu Gunnarsson, administratör på NSF.

På lördagskvällen kommer deltagarna att resa ner till Karlstad för att vara med på den stora avslutningsfesten som hålls på nykterhetsrörelsens kongress.

– Vi hoppas också att de som är på kongressen ska ta sig tid och komma upp och hälsa på oss i Ransberg. Det är inte långt att åka, säger Anneli Simu Gunnarsson.

Mer från Accent