Nykterhet

NBV och IOGT-NTO driver Regnbågshuset under Linköping Pride

Under Linköpings Pridevecka kommer IOGT-NTO och NBV att ställa upp med sina lokaler. Huset byter tillfälligt namn till Regnbågshuset och alla arrangemang är alkoholfria.

För första gången kommer Prideveckan i Linköping att hålla till i Regnbågshuset – som är IOGT-NTO:s och NBV:s lokaler.

– Regnbågshuset kommer att ha sin bas i våra centralt belägna lokaler under Prideveckan, som är den första veckan i september. Det känns förstås jätteroligt och ger oss möjlighet att synas och marknadsföra oss på olika sätt. Vi kommer att erbjuda massor av föreläsningar och ett café som drivs av kamratstödet. Det är alkoholfritt som gäller i huset och vi kommer att ha en alkoholfri bar, säger Ann-Helene Fernberg på NBV i Linköping och berättar att man bland annat fått sponsring med alkoholfria drycker från Systembolaget.

Själva invigningen av huset sker den 1 september och det kommer att hålla öppet till den 4 september.

– Vi har fått massor av förfrågningar från olika föreläsare, vilket känns mycket bra. Vi kommer att kunna erbjuda exempelvis en föreläsning om HBTQ på äldre dagar och HBTQ i glesbygden och mycket annat, säger Ann-Helene Fernberg.

Hon berättar att NBV och IOGT-NTO i Linköping har profilerat sig som varande fördomsfria – och ryktet har uppenbarligen spridit sig.

– Vi har haft många HBTQ-föreningar som samarbetspartners. Nu håller vi tummarna för att det här  blir en lyckad satsning som kanske kan bli återkommande under Prideveckan.

Mer från Accent