IOGT-NTO

Miljonlotteriet lanserar lott för utsatta barn

Från och med början av maj och fram till den sista augusti finns Miljonlotteriet Sommarlov för första gången att köpa på nätet. Hela överskottet går till IOGT-NTOs sommarlovsaktiviteter för barn och ungdomar som lever i en riskbruksmiljö

Miljonlotteriet Sommarlov är en lott framtagen i samarbete med IOGT-NTO och kostar 20 kronor. Högsta vinsten är en miljon kronor. Hela överskottet går oavkortat till IOGT-NTOs sommarlovsaktiviteter för barn och ungdomar som lever i en riskbruksmiljö.

– Vi vill att alla barn ska få fina sommarlovsminnen och genom att IOGT-NTO får hela överskottet kommer fler förhoppningsvis att kunna ta del av de aktiviteter som erbjuds, exempelvis lägervistelser, säger Åsa Fredriksson, kommunikationschef på Miljonlotteriet.

Lotten marknadsförs på bland annat på Miljonlotteriets hemsida, på Facebook och andra sociala medier samt i Miljonlotteriets tidning som går ut till alla prenumeranter varje månad. Där får prenumeranterna mer i detalj veta vilken typ av aktiviteter som arrangeras.

– Miljonlotteriet Sommarlov liknar Miljonlotteriets Vit Jul-lott, som har varit en succé. Syftet är detsamma; att ge barn som lever i riskmiljöer extra mycket stöd under loven, då utsattheten är som störst, säger Åsa Fredriksson.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer