Lotteri

Miljonlotteriet ger överskott till kamratstöd via ny lott

Nu lanserar Miljonlotteriet för första gången Kamratlotten. Överskottet går oavkortat till IOGT-NTO rörelsens kamratstödsverksamhet och lotten säljs på Miljonlotteriets hemsida mellan den 5 mars och 30 april. Högsta vinsten är 500 000 kronor och lotten kostar 10 kronor.

Trots att det är första gången Miljonlotteriet lanserar en lott där överskottet går till just kamratstöd, har man tidigare haft ändamålslotter som säljs under en viss period: Vit Jul-lotten och Sommarlovslotten.

– Vi ser att speciella ändamålslotter är lättare att sälja. Då förstår folk verkligen vart pengarna går och att de gör nytta. Ändamålet blir väldigt konkret och tydligt, säger Åsa Fredriksson, kommunikationschef på Miljonlotteriet.

I samarbete med IOGT-NTO diskuterades vilka ändamål som skulle kunna lämpa sig och man kom gemensamt fram till att kamratstödsverksamheten känns viktig och behjärtansvärd.

– Våra kamratstödsgrupper och andra sociala aktiviteter är på liv och död för många människor. Genom de här grupperna får man både en nykter miljö men även tryggheten som de här nätverken ger, konstaterar Anna Carlstedt, ordförande för IOGT-NTO.

Varför säljs Kamratlotten bara under en begränsad period?

– Det är ett bra sätt att få fart på försäljningen. Olika perioder för olika ändamålslotter ger en känsla av exklusivitet. Vit Jul-lotten har ju sin naturliga begränsning, liksom Sommarlovslotten. Men det är inte omöjligt att vi börjar med Kamratlotten tidigare nästa år, om försöket faller väl ut i år. Vi har inga öronmärkta lotter under januari, så det skulle fungera bra, säger Åsa Fredriksson och tillägger att Miljonlotteriet och IOGT-NTO tror mycket på den nya Kamratlotten.

Mer från Accent