IOGT-NTO-rörelsen

Miljonlotteriet flyttar

Miljonlotteriet kommer under 2023 att flytta till nya lokaler.

Miljonlotteriet, som ägs av IOGT-NTO, står för de huvudsakliga intäkterna för de fyra förbunden i IOGT-NTO-rörelsen. Dit hör, förutom IOGT-NTO, barnorganisationen Junis, Ungdomens nykterhetsförbund, UNF, och Nykterhetsrörelsens scoutförbund, NSF.

Miljonlotteriet grundades 1964 av nykteristen och entreprenören Stig Kroon (som även stod bakom Bingolotto) och har sedan dess gett ett överskott på närmare 2 miljarder kronor till IOGT-NTO-rörelsen. 

I de nuvarande lokalerna på Metallvägen 4 i Mölnlycke har verksamheten bedrivits sedan tidigt 1990-tal då IOGT-NTO köpte fastigheten. Där har även IOGT-NTO-rörelsens internationella verksamhet, IOGT-NTO Väst med flera huserat under åren. Men nu står alltså en flytt inför dörren.

Till kommande årsskifte flyttar Härryda kommun in i lokalerna på Metallvägen, avtal skrevs i februari. Miljonlotteriets lager och funktioner för hantering av vinster kommer dock även i framtiden finnas kvar på Metallvägen. Vart den övriga verksamheten ska flytta är ännu inte klart.

– Lokalbehovet har påverkats mycket av de senaste årens utveckling. Det är inte bara det ökade distansarbetet som följde av pandemin. Miljonlotteriet tar ständigt nya steg inom digitalisering, produktutveckling, kundservice med mera, vilket gör att vi utvecklat nya sätt att arbeta tillsammans. Det påverkar vad vi behöver för typ av lokaler, det finns flera lokalalternativ att välja mellan, kommenterar Jonatan Hjort, VD för Miljonlotteriet.

Stefan Engström, IOGT-NTO:s fastighetschef:

– Det känns riktigt bra att vi har tecknat avtal med den nya hyresgästen i lokalerna. När Miljonlotteriet utvecklas och behovet av lokaler förändras, är det så viktigt att vi möjliggör det, samtidigt som vi ser till att våra lokaler kommer till användning på ett riktigt bra sätt.

Mer från Accent