Miljonlotteriet

Miljonlotteriet backar i hård konkurrens

Svenskarna spelade för 30 miljarder under de tre första kvartalen i år. Miljonlotteriet backar något, medan Postkodlotteriet och Datumlotteriet är vinnare.

Enligt ett pressmeddelande från Lotteriinspektionen har den svenska spelmarknaden omsatt cirka 30 miljarder kronor under de tre första kvartalen i år.

Det är en ökning med 209 miljoner kronor, eller knappt en procent. Efter vinsterna betalats ut återstod 12 miljarder till spelaktörerna.

Vinnarna på spelmarknaden är Datumlotteriet som ökat med hela 25 procent till 49 miljoner och Postkodlotteriet som ökade med 18 procent till 2,6 miljarder.

De flesta andra spel har istället minskat något. Det gäller även IOGT-NTO:s lotter, Miljonlotteriet, som har backat en procent jämfört med samma period förra året. Milljonlotteriet omsatte 440 miljoner kronor under perioden.

– Tillväxten på den svenska reglerade spelmarknad utvecklas i maklig takt. Hittills i år ser vi en tillväxt på 0,7 procent. Det finns dock ett undantag vars lotterierbjudande attraherar svenska spelkonsumenter i stor omfattning och det är Postkodlotteriet. Även Datumlotteriet har gått väldigt bra ur ett tillväxtperspektiv. De har ökat med 25 procent jämfört med samma period förra året. Övriga aktörer på den svenska reglerade spelmarknaden har det mer motigt, säger Joakim Rönngren, Lotteriinspektionens kommunikationschef.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer